ΑΝΝΙΤΑ ΑΡΓΥΡΟΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ // ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ //

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 26 ΜΑΪΟΥ 2012

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 26 Απριλίου, ατομική έκθεση της Αννίτας Αργυροηλιοπούλου με τίτλο  «Λίγο πριν».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μεγάλων διαστάσεων σε πλέξιγκλας, που συνδυάζουν το σχέδιο, την κατασκευή και τα ακρυλικά, και αποτελούν πορτρέτα παιδιών και εφήβων σε οριακή ακινησία.

Συνεχίζοντας την προσωπική της έρευνα πάνω στα αντιθετικά ζεύγη: φως-σκιά, άδειο-γεμάτο, κίνηση-ακινησία, ύλη - μη ύλη, η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου θέτει και πάλι ερωτήματα για την ύπαρξη, το νόημα και τον προορισμό της.

Τα παιδιά εμφανίζονται τώρα στο έργο της σε χρόνο «Λίγο πριν». Λίγο πριν φύγουν; Λίγο πριν μεγαλώσουν; Λίγο πριν πάψουν να είναι παιδιά; Λίγο πριν οι σκιές τους αποτυπωθούν στο πλέξιγκλας;

Τα στοιχεία της ειρωνείας και του χιούμορ, καθώς και το σχόλιο της σκληρής πραγματικότητας ενυπάρχουν στις λεπταίσθητες φιγούρες των παιδιών, που μοιάζουν να παίζουν ή να πολεμούν, να στέκονται ή να φεύγουν. Όλα σε μια αμφισημία, που υποδηλώνει την αγωνία και την αναίρεσή της.

 

Βιογραφικό

Η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Deere College και αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 1989. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές, ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Αυτή είναι η έβδομη ατομική της έκθεση. Έργα της υπάρχουν σε μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Άλλες Εκθέσεις